Glazuren

Doorheen de vele jaren dat ik met klei en keramiek bezig ben, boeide het mij altijd om glazuurtesten te maken. Nu vond ik het tijd om er iets mee te doen en jullie de kans te geven om kant en klare glazuren te kopen waarvan de resultaten levendig zijn en ook vrij betrouwbaaar. 

Zoals u weet is er in de keramiek, tenzij u industriële keramiek verkiest, nooit 100% garantie op de mogelijkheid om steeds hetzelfde te bereiken; vele factoren hebben een invloed. Vooreerst zijn er de grondstoffen die altijd lichtjes kunnen wijzigen, dan is er de hoeveelheid water die toegevoegd wordt die kan variëren. De manier van aanbrengen speelt een rol, wat er op hetzelfde ogenblik gebakken wordt in de oven, de plaats in de oven kan een invloed hebben, … 

Op 1 kg glazuurpoeder wordt +/- 800 ml water toegevoegd. Enkele dagen laten opzwellen, goed omroeren en door een glazuurzeef borstelen voor gebruik.

Glazuren worden aangemaakt op aanvraag, per 1 kg. Ze kunnen afgehaald worden ter plaatse of verzonden worden in België via de post (tot 8 kg). Verzendingskosten zijn 8 euro voor bestelling tot 4 kg of 10 euro voor bestellingen tussen 4 en 8 kg.

Bestellen kan via de webwinkel:https://www.butikkeramik.be/shop/

Aanbod

Oxiderend, 1250 °C, electrisch

Alle glazuren zijn gepresenteerd op witte steengoedklei, op anderskleurige klei verandert de kleur.


Butterscotch (€ 10 / kg)


Coconut Cream (€ 10 / kg)


Crown Jewel (€ 12 / kg)


True Blue (€ 12 / kg)


Blue Jeans (€ 10 / kg)


Brownie (€ 10 / kg)


Ocean (€ 14 / kg)Orchid (€ 10 / kg)


Sparkling Stars (€ 12 / kg)


Speckled Lava (€ 12 / kg)


Translucent (€ 10 / kg)


Pepper and Salt (€ 14 / kg)


Olive (€ 14 / kg)