Draailessen beginners

Er zijn 7 opeenvolgende draailessen. De lesreeksen zijn beperkt tot maximaal 6 personen.

Na de 7de draailes spreken we een datum af voor het glazuren van de gebakken potjes (dit is de 8ste les). Meestal is dit op een zaterdagnamiddag of zondagvoormiddag en gebeurt dit ook in groepjes van 3 à 4 personen tegelijk.

Draailessen op:

  • dinsdagavond 8, 15, 22, 29 november en 6, 13 en 20 december 2022
  • vrijdagnamiddag 13, 20, 27 januari en 3, 10, 17 en 24 februari 2023

Hoe verlopen de lessen?

Je krijgt uitleg over draaien, klei, bakken van klei, de te leren handelingen en het draaimateriaal. Je draait de eerste les enkele potjes. De tweede les leer je de potjes afwerken, afdraaien. Je zet er je naam op en dan mogen ze drogen aan de lucht. Daarna herbeginnen we tot de pak klei op is en de 7 draailessen voorbij zijn. Het kan zijn dat je de laatste les nog draait. De leerkracht werkt dan je laatste potten af voor jou!

Het is ook zo dat alle gedraaide potten mogen blijven staan op de avond dat ze gedraaid worden. De leerkracht zorgt voor je potten tot ze de volgende les kunnen worden afgewerkt. Het is belangrijk dat de potten de juiste droogtegraad hebben om te kunnen worden afgewerkt.

De kostprijs voor een lessenreeks bedraagt 320 euro. Hierin zijn klei, biscuit- en glazuurbakken van 10 potten inbegrepen.

Extra kosten te betalen na afloop:

  • meerkost voor biscuitbak vanaf het elfde potje: € 7 / kg
  • meerkost voor glazuurbak vanaf het elfde potje: € 10/ kg

Inschrijven kan via de webshop