Draailessen

Er zijn 6 opeenvolgende draailessen. De lesreeksen zijn beperkt tot maximaal 6 personen.

Na de 6de draailes spreken we een datum af voor het glazuren van de gebakken potjes (dit is de 7de les). Meestal is dit op een zaterdagnamiddag of zondagvoormiddag en gebeurt dit ook in groepjes van 3 à 4 personen tegelijk.

Draailessen op:

  • zaterdag 11, 18, 25 mei en 1, 8 en 15 juni 2024 om 14.00 uur tot 16.30 uur
  • vrijdag 26 juli, 2, 9, 16, 23, 30 augustus 2024 van 19.00 uur tot 21.00 uur

Hoe verlopen de lessen?

Je krijgt uitleg over draaien, klei, bakken van klei, de te leren handelingen en het draaimateriaal. Je draait de eerste les enkele potjes. De tweede les leer je de potjes afwerken, afdraaien. Je zet er je naam op en dan mogen ze drogen aan de lucht.

Daarna herbeginnen we terug van voor af aan: centreren, open trekken, optrekken en vormgeven. Na de 6 draailessen heeft iedereen een reeks potjes tussen de 15 en 25 stuks.

Het kan zijn dat je de laatste les nog draait. De leerkracht werkt dan je laatste potten af voor jou!

Het is ook zo dat alle gedraaide potten mogen blijven staan op de avond dat ze gedraaid worden. De leerkracht zorgt voor je potten tot ze de volgende les kunnen worden afgewerkt. Het is belangrijk dat de potten de juiste droogtegraad hebben om te kunnen worden afgewerkt.

De kostprijs voor een lessenreeks bedraagt 320 euro. Hierin zijn klei, glazuur, werkuren, laden en lossen van de ovens, biscuit- en glazuurbakken inbegrepen.

Inschrijven kan via de webshop